Σάλτσα Pico de gallo

Intro

 Στη μεξικάνικη κουζίνα, το pico de gallo, που ονομάζεται επίσης salsa fresca ή salsa cruda, είναι φτιαγμένο από ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιαντρο, jalapeños ή habaneros (χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές λύσεις), αλάτι και χυμό λαιμ. Άλλα συστατικά, όπως η γαρίδα ή το αβοκάντο, προστίθενται μερικές φορές. Το Pico de gallo μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα μεξικάνικα υγρά salsas, αλλά επειδή περιέχει λιγότερο υγρό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε πιάτα όπως tacos και fajitas. Η ποικιλία με βάση την τομάτα είναι ευρέως γνωστή ως salsa picada (σάλτσα ψιλοκομμένη / ψιλοκομμένη). Στο Μεξικό συνήθως ονομάζεται salsa mexicana (μεξικάνικη σάλτσα).